Argentijnse tango Antwerpen

About us

Tango Alegre staat voor een tango die opgewekt is, kleurrijk, licht, frivool, opmerkelijk, fris, speels, vrij, maar ook krachtig, intens, diep, innig, sfeervol, schalks en hartverwarmend.


In de salons van De Koffiefabriek kun je keer op keer proeven van deze pittige mélange van tangomuziek en dans, in lessen en avonden, speciaal samengesteld voor u, en met liefde bereid.


Chief-barista van deze plek is Astrid Maria Cerpentier. Je vindt haar  op de dansvloer terug als lesgever, als danser en performer, ook als organisator én achter de bar.

Blijf op de hoogte via de Moka Express

De Koffiefabriek staat voor veel dans, mooie tangomuziek, een goede vloer en een gezellige bar. We willen heel bewust een specifieke ambiance creëren in de tangolessen en in de tango-avonden: sociaal, vriendelijk, op dans, muziek en experiment gericht. Open voor iedereen - welk ervaringsniveau u ook heeft - die typische 'blend' in al zijn diversiteit aan dansers, muziek, lesgevers en DJ’s die dit voor u verzorgen. Omdat we van tango houden in al zijn vormen en stijlen, en van alle muziek die dit kan dienen.

De prachtige salons van De Koffiefabriek liggen in het Historisch centrum van Antwerpen, Universiteitsbuurt. Ook met het nieuwe parkeerbeleid van Stad Antwerpen kan iedereen vlakbij parkeren op de Brouwersvliet of noordelijker op parking Rijnkaai. Vélo stands en tramhaltes voor de deur.

Wij verwelkomen u graag in onze bijzondere tango-hub!

Also about us

Naast Argentijnse tango voor het brede publiek, verzorgt Tango Alegre workshops en events voor bedrijven, in het kader van teambuilding, als intermezzo op een event of als embodied learning methodiek m.b.t. leiden en volgen, verbondenheid en connectie.


U kan een optreden boeken voor uw feest of event, met of zonder live muziek, een initiatie Argentijnse tango, of een workshop met een specifiek thema waar niet tango het doel, als wel het middel is.

Meer informatie?

Tango bedrijfsevent

Stuur een mail naar astridmaria@tangoalegre.be voor meer informatie over mogeliijkheden.