Schrijf je in op de Nieuwsbrief!

Weekend Special
Neotango Project
12-13-14 april

[ lees meer ]

Feldenkrais
Spirals, Circles, our Natural Form
za 13 april

[ lees meer ]

Tangovakantie
Kremnica
SLOWAKIJE
13-21 juli

[ lees meer ]

Tango & Feldenkrais
in kasteel in
FRANKRIJK
3-10 augustus

[ lees meer ]

More Advanced
workshop over
wat JIJ wil leren
e.k. do 21 mrt

[ lees meer ]

BeginnersPlus
les 2-wekelijks
op zondag
(ook losse les)
e.k. zon 24 mrt

[ lees meer ]

Friday's Tango
AfterWork
every
2nd & 4th
DeKoffiefabriek

[ lees meer ]

Tangovakantie in Slowakije

(I want to read this page in English)

13 t/m 20 juli. Een schilderachtig stadje tussen de heuvels van Slowakije, Kremnica genaamd. Een prachtige natuur om te verkennen omheen, nog geen 3 uur rijden naar de grote steden in de buurlanden. Alle ingrediënten om een heerlijke vakantie te beleven: natuur, cultuur, en natuurlijk .. tango!

We verblijven in pas gerenoveerde, kleine appartementjes in het stadje, die alle comfort bieden die u nodig heeft. Lunch en diner gebruiken we gezamenlijk - dit wordt voor u voorzien. Lessen gaan door in het Cultureel Centrum van Kremnica, een statig gebouw met parketvloer - hoe kan het ook anders? - en podium. Alles op wandelafstand van elkaar.

Naast tangoles voorzien we voldoende tijd tussendoor om de omgeving te verkennen, een uitstap te doen (al of niet in groep), en zoeken we contact met plaatselijke initiatieven (vb. een muziekstage aldaar).

Astrid Maria Cerpentier en Andrej Zachar geven de tango danslessen van deze tangovakantie met veel aandacht voor beweging, expressie, muzikaliteit en dialoog.
Meer weten over hen? Klik op wie is wie voor hun visie op tango.

 

Programma


Een woordje uitleg

Tangodialoog zonder woorden, dat is waar Astrid & Andrej samen sterk in zijn. Verstilde momenten boordevol suspense wisselen af met onverwachte ontknopingen. Als tango een passionele dans is, dan is er dat zeker aan te zien! Als tango speels kan zijn, dan brengen zij dat spel met verve.

Met allerhande methodieken worden de tangolessen gegeven: bewegingsoefeningen, spelmateriaal, basisfiguren en -principes uit de tango, metaforen en muziek. "Nieuwe" passen getoond, onderzocht en ervaren, in geuren en kleuren, met toelichting of "programmering", zodat u het nieuw geleerde gemakkelijk en vlot in praktijk kan brengen.

Er zijn twee tangolessen per dag voorzien, met telkens een warming-up en een weer terug naar 'Movement and Musicality'. Elke avond een tango salon, met een gevarieerde mix aan muziek voor u, en open voor bezoekers of dansers uit de regio.

Op woensdag lassen we een vrije dag in. Wij schikken of herschikken de lessen voor de groep om eventuele uitstappen mogelijk te maken.

Een vakantieweek inclusief lessen, lunch en diner, materiaal én verblijf op basis van een unit voor 3-4 personen, komt op € 530 pp. Meld je aan voor 1 mei en ontvang een korting van € 50 pp. Wie kampeert, ontvangt een korting van € 60 pp.

Praktisch

Periode:
Van zaterdag 13 juli t/m zaterdag 20 juli. Als je wil, kun je nog wat langer in de streek verblijven, en vermeld je dit best in je mail.

Waar we naartoe gaan:
Wie zo ver reist wil niet alleen tango dansen, maar ook genieten van de stilte en door de natuur wandelen, de culturele omgeving van deze mooie streek ervaren.

Dat kan perfect in Kremnica, of de streek waar we verblijven. Wie uitstappen wil maken naar de nabij gelegen grote steden: ook dat kan als je rekent op een verplaatsing van ongeveer 3 uur met de auto.

Meer info over de plek, hoe er te geraken, en ook wat foto's over de omgeving, vind je op deze pagina.


Voor wie:
Deze lessen richten zich op dansers die graag de tango willen combineren met een vakantie op een avontuurlijke plek.
Bedoeld voor paren: meld je bij voorkeur aan met een danspartner.


Aanmelden is uiteraard noodzakelijk. We hebben plaats voor max. 18 dansers. Stuur daarom nu een mailtje naar vakanties@tangoalegre.be en liefst voor 1 mei ivm. de vroegboekkorting. Wij sturen je dan een aanmeldingsformulier toe.

 

Heel graag tot dan!

naar de Tangovakantieplek in Slowakije

naar Tangovakantie Frankrijk