Schrijf je in op de Nieuwsbrief!

More Advanced
workshop
do 6 juni

[ lees meer ]

Tangovakantie
Kremnica
SLOWAKIJE
13-20 juli

[ lees meer ]

Tango & Feldenkrais
in kasteel in
FRANKRIJK
3-10 augustus

[ lees meer ]

Friday's Tango
AfterWork
every
2nd & 4th
DeKoffiefabriek

[ lees meer ]

Weekend Special Tango

Op regelmatige basis organiseert Tango Alegre 'tango specials': workshops Women Only / Men Only, intensieve weekends in binnen- en buitenland, een dag Feldenkrais voor tango, korte lessenreeksen, Workshop specials, enz.

I want to read this page in English

the Neotango project: ON TOUR! Extra workshops voor het Neotango project, met techniek, principes, moves & more. In Arnhem | Antwerpen | Amsterdam op 11 | 18 | 19 mei. Klik op de link voor het programma of kijk hier onder.

the Neotango project

De "NIEUWE TANGO" werkt vanuit principes als circulair lopen, het om elkaar heen bewegen, dans die de ruimte pakt, dynamiek, levende omarming, verbinding en eigenheid, elastische abrazo, etc. Principes die kale passen van inhoud, kleur en betekenis voorzien. En die naast de strikte vorm van tango, een vrijheid binnen de omarming en de rolverdeling creëert, die leidt tot een geheel nieuw vocabulaire passend bij onze huidige moderne wereld.

Circulair bewegen. Niet voor elkaar maar om en door elkaar heen dansen, de rondheid van de omarming volgend. Met aandacht voor de spiraal in de omarming en het bewegen. De spiraal draait de grond in, tegelijkertijd creëert het lengte, naar boven, en geeft het de tango de alegre die het verdient.

NeotangoWeekend


De aanpak

We werken vanuit twee geheel eigen circulaire figuren: één vanuit ritme en passen, kort afgemeten, speels. Het andere figuur vanuit ocho, sacada, wrap, boleo en barrida. Eenmaal te pakken, geeft dit om elkaar heen bewegen een gevoel en richting, en brengt het elk simpel figuur meteen zo veel meer tot een dans, een cirkel van verbondenheid.

Feldenkrais voor tango

Deze workshop, gegeven vooraf aan de tangolessen, vormen een waardevolle ondersteuning, niet enkel voor tango, maar voor elke vorm van beweging en dans!

Het thema van deze Feldenkrais sessie:
Bewegingsessenties en -intenties voor neotango

Samen staan Astrid Maria Cerpentier & Bennie Bartels garant voor 'Speels, intens en expressief'. Schrijf je in op de Nieuwsbrief om te vernemen waar ze nog meer samen les geven, of volg de Weekend Specials via Facebook!

Programma

Zaterdag 11 mei -- ARNHEM
Kijk hier onder of klik hier.

Zaterdag 18 mei -- ANTWERPEN
14:30-15:30 | Feldenkrais voor Neotango (klik hier voor meer uitleg)
door Bennie Bartels
15:30 - 17:00 | Neotango workshop 1
17:30 - 19:00 | Neotango workshop 2
door Astrid Maria Cerpentier & Bennie Bartels

Later die avond zijn Bennie Bartels & Astrid Maria Cerpentier nog te zien in een Art Project van Vincent Scheers, vlakbij, in Forbidden City, Jezuïetenrui 7, Antwerpen. Dit project voor bezoekers start omstreeks 20:00. Met buffet.


Zondag 19 mei -- AMSTERDAM
Kijk hier onder of klik hier.

Locatie: de salons van De Nieuwe Koffiefabriek
Minderbroedersrui 49
2000 Antwerpen

Info over de plek, openbaar vervoer en parkeren vind je hier.

Praktisch

€40 voor de 2 workshops (WS) - €20 voor 1 WS
Feldenkrais sessie (F): € 10 pp. Deze sessie kun je apart van de tangolessen én individueel opnemen. Meer info: klik hier.

Voor wie:
Small to Medium tot More Advanced. Omdat we steeds weer verdieping zoeken in dit materiaal. En voor wie meer creatieve tangotechnieken wil leren.

Bedoeld voor paren: meld je bij voorkeur aan met een partner.

Aanmelden is noodzakelijk. Stuur daarom NU een mailtje voor de Weekend Special Tango naar neotango@tangoalegre.be, met vermelding van je naam, telefoonnummer, en danspartner.

Heel graag tot dan!