Schrijf je in op de Nieuwsbrief!

Tango for the
More Advanced
2-wekelijkse les
start op
zon 14 okt

[ lees meer ]

Beginners Plus
op zondag
2-wekelijkse les
start op
zon 14 okt

[ lees meer ]

Tangolessen
wekelijks op
woensdag

[ lees meer ]

Friday's Tango
AfterWork
every 2nd & 4th
DeKoffiefabriek

[ lees meer ]

Weekend Specials: Feldenkrais

Op regelmatige basis organiseert Tango Alegre Weekend Specials: Feldenkrais, een intensieve lesdag waarop we met behulp van de Feldenkrais methode in ons lichaam duiken. Deze workshops vormen een waardevolle ondersteuning, niet enkel voor tango, maar voor elke vorm van beweging en dans!

I want to read this page in English

Waarom Weekend Specials: Feldenkrais bij Tango Alegre?
M.b.v. de Feldenkrais methode leer je - vanuit opties en mogelijkheden - je lichaam én je geest meer ruimte geven, zodat je je volle potentieel en kracht kan ontplooien. “Een cadeautje voor je eigen lichaam dat zich na afloop helemaal happy voelt”.

Data
Het eerstvolgende Weekend Special: Feldenkrais gaat door op
zondag 13 mei
op locatie in Antwerpen (zie onder).

ON HIPS, KNEES AND ANKLES

Eén van de filosofieën achter de Feldenkrais methode is hoe onszelf als een geheel te kunnen gebruiken en ervaren, en niet als geïsoleerde delen. Een geheel van lichaam en geest.

“I am not interested in flexible bodies but in flexible minds.” Moshe Feldenkrais. En toch komen we tot ons meer flexibele zelf via de combi lichaam en geest.

Heupen, knieën en enkels vormen in het lopen en bewegen over het algemeen een onlosmakelijk trio. Deze middag gaat om het terugvinden van de natuurlijke connectie tussen die 3 gewrichten in relatie tot het flexibele torso waardoor overbelasting en beschadiging in één van de drie voorkomen kan worden.

De zomer komt eraan, tijd voor een check-up, en een smering van het binnenste. Of zoals een deelnemer laatst omschreef, “mijn lijf wordt er happy van”.

De Feldenkrais methode is een soort van ‘somatic education’ waarbij je lichaam zoals jij dat persoonlijk ervaart, de referentie is (in tegenstelling tot hoe het beschreven of begrepen wordt van “buitenaf”, zoals door de wetenschap, de medische wereld). 
Het gaat om een geheel-systemische benadering en aanpak om tot zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling te komen via bewustzijn door beweging.

Tijdens de Weekend Special: Feldenkrais verzorgt Bennie Bartels de sessies. Meer informatie over Bennie, de Feldenkrais Methode, workshops en weekends, enz. vind je via zijn website
www.farewelltotango.nl


Praktisch

Wie een matje heeft (bvb. voor yoga), mag dit zeker meebrengen. Graag ook een grote handdoek (om op te liggen), warmere kledij of laagjes, en warme sokken.

Programma
12:30 - 13:00 inloop met thee en koffie
13:00 - 17:00 on hips, knees and ankles
we houden 2 kortere pauzes tussendoor

Locatie voor de gelegenheid: Oost West Centrum
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen

Informatie over bereikbaarheid en parkeren vind je hier.


Financiële bijdrage: € 50/40 p.p. voor de hele namiddag. Gelieve deze bijdragen cash af te rekenen bij aankomst. Als introductie kun je ook 1 deel volgen voor € 15.

Eten en drinken: thee, granenkoffie en water zijn bij de sessies inbegrepen.

Bedoeld voor: niet alleen tangodansers, ook voor ieder die met dans en beweging bezig is, sterk aan te raden voor trainers, sporters, yoga en pilates docenten, enz.
De thema's zijn toepasbaar in elke beweging waar het zijn specifieke vorm krijgt.

Aanmelden voor deze Weekend Special is aanbevolen.
Stuur een mail naar feldenkrais@tangoalegre.be, met vermelding van je naam, telefoonnummer + de datum van de weekend special die je wil volgen.

 

Heel graag tot dan!