Schrijf je in op de Nieuwsbrief!

More Advanced
workshop
do 6 juni

[ lees meer ]

Tangovakantie
Kremnica
SLOWAKIJE
13-20 juli

[ lees meer ]

Tango & Feldenkrais
in kasteel in
FRANKRIJK
3-10 augustus

[ lees meer ]

Friday's Tango
AfterWork
every
2nd & 4th
DeKoffiefabriek

[ lees meer ]

Weekend Special Feldenkrais

Op regelmatige basis organiseert Tango Alegre Weekend Specials: Feldenkrais, een intensieve lesdag waarop we met behulp van de Feldenkrais methode in ons lichaam duiken. Deze workshops vormen een waardevolle ondersteuning, niet enkel voor tango, maar voor elke vorm van beweging en dans!

I want to read this page in English

Waarom Weekend Specials: Feldenkrais bij Tango Alegre?
Feldenkrais werkt vanuit bewustwording, het creëren van mogelijkheden en opties via beweging. Het leert je terug te vertrouwen op je eigen gevoel en waarnemen, uitgangspunten voor een echt leren en veranderen.

Data
Het eerstvolgende Weekend Special Feldenkrais gaat door op
zaterdag 13 april

SPIRALS, CIRCLES, OUR NATURAL FORM

Dit principe van de spiralen komt terug in ons dagelijkse lopen, reiken, draaien, omkijken, en zie je terug in elke sport en in elk fysiek werk. De omarming als een verstrengeling (zonder verstrikking) zoals Picasso het schilderde.

Feldenkrais laat je dat natuur-principe concreet en van binnenuit ervaren. Het fysieke herkennen geeft je (de) zin om het uit te proberen, te spelen.

Ook binnen de tango vormen de spiraal en de cirkel een leidend principe. Het maakt de ervaring van de dans lichter, creëert lengte en tegelijk aarding. Op die manier komen we ook daarin tot onze natuurlijke vorm.

Tijdens de Weekend Special: Feldenkrais verzorgt Bennie Bartels de sessies. Meer informatie over Bennie, de Feldenkrais Methode, workshops en weekends, enz. vind je via zijn website
www.farewelltotango.nl


Praktisch

Wie een matje heeft (bvb. voor yoga), mag dit zeker meebrengen. Graag ook een grote handdoek (om op te liggen), warmere kledij of laagjes, en warme sokken.

Programma
12:30 - 13:00 inloop met thee en koffie
13:00 - 17:00 Spirals & Circles, our Natural Form
we houden 2 kortere pauzes tussendoor

Locatie: de salons van De Nieuwe Koffiefabriek
Minderbroedersrui 49
2000 Antwerpen

Info over de plek, openbaar vervoer en parkeren vind je hier.


Financiële bijdrage: € 50/40 p.p. voor de hele namiddag. Gelieve deze bijdragen cash af te rekenen bij aankomst. Als introductie kun je ook 1 deel volgen voor € 15.

Eten en drinken: thee, koffie en water zijn bij de sessies inbegrepen.

Bedoeld voor: niet alleen tangodansers, ook voor ieder die met dans en beweging bezig is, sterk aan te raden voor trainers, sporters, lopers, yoga en pilates docenten, enz.
De thema's zijn toepasbaar in elke beweging waar het zijn specifieke vorm krijgt.

Aanmelden voor deze Weekend Special is aanbevolen.
Stuur een mail naar feldenkrais@tangoalegre.be, met vermelding van je naam, telefoonnummer + de datum van de weekend special die je wil volgen.

 

Heel graag tot dan!