Schrijf je in op de Nieuwsbrief!

Weekend Special
Feldenkrais

the Upper Back
zon 18 feb

[ lees meer ]

Tangovakanties Frankrijk
Zweden
14-21 jul
28 jul-3 aug

[ lees meer ]

Looking for
a new place
DeKoffiefabriek

[ lees meer ]

Weekend Specials: Feldenkrais

Op regelmatige basis organiseert Tango Alegre Weekend Specials: Feldenkrais, een intensieve lesdag waarop we met behulp van de Feldenkrais methode in ons lichaam duiken. Deze workshops vormen een waardevolle ondersteuning, niet enkel voor tango, maar voor elke vorm van beweging en dans!

I want to read this page in English

Waarom Weekend Specials: Feldenkrais bij Tango Alegre?
M.b.v. de Feldenkrais methode leer je - vanuit opties en mogelijkheden - je lichaam én je geest meer ruimte geven, zodat je je volle potentieel en kracht kan ontplooien. “Een cadeautje voor je eigen lichaam dat zich na afloop helemaal happy voelt”.

Data
Het eerstvolgende Weekend Special: Feldenkrais gaat door op
zondag 18 februari
op locatie in Antwerpen (zie onder).

LISTENING WITH YOUR WHOLE BODY
-- THE UPPER BACK

Deze Feldenkrais zondag is gericht op de beweeglijkheid van de ruggengraat en de daaraan vastzittende ribben in het bovengebied tussen je schouderbladen. Een gebied dat moeilijk toegankelijk is en naarmate we ouder worden steeds verder verstart en vast komt te zitten. Vaak met als gevolg een gekromde bovenrug met een naar voren uitstekende nek en hoofd wat zijn invloed heeft op de beweeglijkheid en spanning in dit hele gebied. Zoals hoofdpijnen, nekklachten, gespannen schouders en onderrug, invallend borstbeen en beperking van adem.

Met de Feldenkrais methode gaan we op zoek naar een nieuwe verkenning van de mogelijkheden, een nieuwe beweeglijkheid en een oprichten van dit gebied, wat je zelf vergeten was nog te bezitten, in onderlinge samenhang met de rest van je lichaam.

 

De Feldenkrais methode is een soort van ‘somatic education’ waarbij je lichaam zoals jij dat persoonlijk ervaart, de referentie is (in tegenstelling tot hoe het beschreven of begrepen wordt van “buitenaf”, zoals door de wetenschap, de medische wereld). 
Het gaat om een geheel-systemische benadering en aanpak om tot zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling te komen via bewustzijn door beweging.

-“Een cadeautje voor je eigen lichaam dat zich na afloop helemaal happy voelt”.

Tijdens de Weekend Special: Feldenkrais verzorgt Bennie Bartels de sessies. Meer informatie over Bennie, de Feldenkrais Methode, workshops en weekends, enz. vind je via zijn website
www.farewelltotango.nl


Praktisch

Wie een matje heeft (bvb. voor yoga), mag dit zeker meebrengen. Graag ook een grote handdoek (om op te liggen), warmere kledij of laagjes, en warme sokken.

Programma
12:30 - 13:00 inloop met thee en koffie
13:00 - 17:00 Listening with the Whole Body
we houden 2 kortere pauzes tussendoor

Locatie voor de gelegenheid: Oost West Centrum
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen

Informatie over bereikbaarheid en parkeren vind je hier.


Financiële bijdrage: € 50/40 p.p. voor de hele namiddag. Gelieve deze bijdragen cash af te rekenen bij aankomst. Als introductie kun je ook 1 deel volgen voor € 15.

Eten en drinken: thee, granenkoffie en water zijn bij de sessies inbegrepen.

Bedoeld voor: niet alleen tangodansers, ook voor ieder die met dans en beweging bezig is, sterk aan te raden voor trainers, sporters, yoga en pilates docenten, enz.
De thema's zijn toepasbaar in elke beweging waar het zijn specifieke vorm krijgt.

Aanmelden voor deze Weekend Special is aanbevolen.
Stuur een mail naar feldenkrais@tangoalegre.be, met vermelding van je naam, telefoonnummer + de datum van de weekend special die je wil volgen.

 

Heel graag tot dan!